menu
Word Lid
Ondernemende gemeente, welvarende gemeente

Mee dankzij onze winkeliers, handelaars en horeca-uitbaters

Zeggen dat het leven almaar duurder wordt, is echt een open deur intrappen. We horen het geregeld: “voor 150 euro waren in de winkelkar … je ziet het nog amper liggen”. De prijzen van gewone dagelijkse producten als melk, kaas, eieren of groenten en fruit zijn op korte tijd enorm gestegen. Een heel brede laag van de Berlaarse bevolking ondervindt dat voeding en brandstof steeds zwaarder wegen op het gezinsbudget. Dat de klanten veel meer op hun uitgaven moeten letten, merken ook onze winkeliers en horeca-uitbaters. Mensen wegen producten veel nauwer tegen mekaar af en speuren naar kortingen en promoties. Een caféstop of een uitgebreide snack na het winkelen zit er dikwijls niet meer in.

Wanneer inwoners gevraagd wordt naar de prioriteiten die zij stellen aan een leefbare gemeente, scoort een voldoende aanbod aan winkels zeer hoog. Middenstand en lokale kleinhandel zijn immers een belangrijke schakel in de sociale contacten. Een bloeiende middenstand vormt mee het hart van een gemeente. Maakt een gemeente een levendige indruk, dan heeft onmiskenbaar ook de horeca daar een belangrijk aandeel in. In het huidige economische klimaat zijn middenstand en vooral de horeca echter enorm broos. Het Vlaams Belang wil dan ook dat Berlaar alle mogelijkheden uit de kast haalt om op lokaal vlak een gezond economisch klimaat te scheppen dat onze ondernemers alle kansen geeft.

Naar aanleiding van Pasen wil Vlaams Belang Berlaar met een klein geschenkje onze Berlaarse winkeliers, handelaars en horeca-uitbaters een hart onder de riem steken en benadrukken dat een welvarende gemeente een ondernemende gemeente is en dat het mee dankzij hen is dat Berlaar een bloeiende gemeente kan zijn.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF