menu
Word Lid
Nood aan licht

Toen tijdens de wintermaanden de energieprijzen weer eens sterk de hoogte ingingen, zocht het gemeentebestuur naar middelen om te besparen op de elektriciteitsrekening. Een van de zaken waarin het mes nog niet was gezet, was de straatverlichting. Er werd besloten om die tijdens de week te doven vanaf 23 uur.

Ondertussen heeft Vlaams Belang Berlaar daar toch wat reacties op gekregen. Geen reacties van enkel maar onbegrip, wel van toenemende bezorgdheid. Er zijn toch een aantal straten die wanneer je daar als autobestuurder inrijdt, zonder enige straatverlichting veel te verkeersonveilig zijn. Een voorbeeld: wie van de Itegembaan de Schoolstraat indraait, rijdt echt een donker gat in. Steekt daar een fietser of een voetganger de straat over, dan zie je die niet. Daarnaast zijn er ook inwoners die ’s nachts thuiskomen van het werk en de donkere straat waar ze wonen als onveilig aanvoelen. Dat is subjectief, dat beseffen we, maar het is alleszins niet aangenaam.

Aangezien het nu steeds later licht blijft, kan de straatverlichting ook een pak later worden aangestoken dan in de winter. De elektriciteitsprijzen zijn intussen ook gedaald. Het voorstel van een inwoonster om in elke straat een aantal lichten aan te laten of minstens in de donkere verbindingswegen om de paal een lamp aan te steken, vinden we dan ook best zinvol. Vlaams Belang Berlaar vindt het bovendien onlogisch dat ook de galgverlichting, die net dient om drukke kruispunten te benadrukken, wordt gedoofd. We leggen die zaken dan ook zeker voor aan het gemeentebestuur op de gemeenteraad van 16 mei aanstaande.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF