menu
Word Lid
Naar 500 … dat gelooft geen kat. En dan nog.

Tijdens het weekend van 18 en 19 november was het weer prijs. Opnieuw moest een politie-interventie met manschappen uit Berlaar-Nijlen, Bodukap en Lier vechtende asielzoekers in het Berlaarse opvangcentrum uit mekaar halen. Een 'discussie' tussen Afghanen en Eritreërs deze keer was 'uit de hand gelopen' en ontaard in een smijten met tafels en stoelen. De eerdere oproep van de Berlaarse burgemeester dat het Rode Kruis dat het centrum beheert, incidenten meer zelf moet oplossen en niet telkens de politie moet bellen, werd hiermee onderuit gehaald.

Op de gemeenteraad maakte de burgemeester zich sterk dat hij had bedongen dat wanneer er asielzoekers uit het centrum in Berlaar vertrekken voortaan de vrij gekomen plaatsen niet meer zouden worden ingenomen door nieuwe asielzoekers. Het asielcentrum zou dus een beetje worden afgebouwd. Hij voegde daaraan toe dat zijn CD&V-partijgenote federaal staatssecretaris voor Asiel en Migratie De Moor hem had opgebeld en had gezegd dat Berlaar 'het slechtste asielcentrum' is en dat indien er één zou worden gesloten het dat in Berlaar zou zijn.

Dat het aantal asielzoekers in het Berlaarse opvangcentrum wordt afgebouwd van 720 naar een volgens de burgemeester hanteerbaar aantal van 500, gelooft het Vlaams Belang niet. De asielinstroom is niet verminderd en in Brussel wordt nog altijd koortsachtig naar nieuwe opvangplaatsen gezocht. Trouwens met 500 bewoners legt het asielcentrum nog altijd een te hoge druk op onze gemeente. Het Vlaams Belang blijft onverminderd van mening dat het asielcentrum helemaal dicht moet.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF