menu
Word Lid
Links gaat tekeer. Met dank !

Op uitnodiging van Voorpost Antwerpen-Kempen en Vlaams Belang Berlaar komt Vlaams volksvertegenwoordiger Filip Dewinter aanstaande zaterdag zijn boek ‘Omvolking’ voorstellen in Berlaar.

Daarover is er de afgelopen dagen door links Berlaar heel wat heisa gemaakt. Een inderhaast opgericht anoniem actiecomité, zogenaamd ‘een los verband van mensen uit Berlaar en omgeving’, neemt daarin de leiding. Dat houdt vooral in zaal- en horeca-uitbaters te intimideren zodat zij zouden besluiten hun gelegenheid niet langer ter beschikking te stellen voor de boekvoorstelling. Dat is gedeeltelijk gelukt. Zaal Berkenhof haakte af. Met een tussenkomst van een advocaat hopen we te verhinderen dat ook het contract voor de zaal van het OC aan de kerk zou verbroken worden. De boekvoorstelling gaat daar allicht dus gewoon door.

Ondertussen zal links op de markt, gesteund door Groen Berlaar, ‘een protestactie’ houden. Een kranteninterview met de groene fractievoorzitter waarin die nog maar eens een cocktail schudt van halve waarheden en hele verzinsels en vooral zijn solidariteit met het anonieme actiecomité uitdrukt, maakt ineens duidelijk vanwaar de wind komt.

Vlaams Belang Berlaar benadrukt dat de boekvoorstelling volledig past in de opmerking die wij meer en meer vanuit de Berlaarse bevolking krijgen, op straat, bij de bakker, in het warenhuis: Berlaar is Balder niet meer. En ja, de komst van het asielcentrum heeft dat versterkt. En ja, het totaal falende federale asielbeleid is daar mee de oorzaak van. Mag het even gezegd ? Mag daar even over nagedacht worden ? Mag daar even een mening over gevormd en geuit worden ? En ja Vlaams Belang Berlaar wijst dat federale asielbeleid resoluut af, wil dat het asielcentrum wordt gesloten en dat Berlaar weer Balder wordt.

Met dank aan links is een boekvoorstelling die bedoeld was voor eigen leden en geïnteresseerde inwoners van Berlaar intussen een gesprek van de dag geworden waarin veel meer inwoners dan we konden inschatten hun sympathie voor het Vlaams Belang uitdrukken.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF