menu
Word Lid
Klachten over ‘fietsende en steppende’ asielzoekers zwellen aan

Bij het begin van vorige winter kaartte het Vlaams Belang al een keer aan dat er in Berlaar te veel zonder fietsverlichting wordt gereden en ook dat het rijgedrag en de rijvaardigheid van de bewoners van het asielcentrum te wensen overliet. Het schriftelijke antwoord dat we toen van het gemeentebestuur kregen gaf aan dat het asielcentrum wel fietsen ter beschikking stelde, maar verder geen aandacht besteedde aan wat de asielzoekers ermee aanvingen.

Tijdens latere vergaderingen kwam de burgemeester daar wel eens op terug, maar zijn houding was dan sterk afhankelijk van de aard van die vergadering. Op commissies zonder publiek leek hij zich aan het fietsgedrag van de asielzoekers te ergeren. Tijdens de gemeenteraad was dat veel genuanceerder en liet hij uitschijnen dat er wat aan zou gedaan worden.

Uit wat Vlaams Belang Berlaar leest en hoort, moeten we echter besluiten dat daar nog niet veel van in huis is gekomen. In het centrum verblijven nu meer dan 700 asielzoekers. Hoeveel er daarvan over een fiets kunnen beschikken of over een elektrische step, weten we niet maar dagelijks zien inwoners van Berlaar dat er meerdere personen op een steps staan, dat er passagiers vervoerd worden op de bagagedragers van fietsen, dat er tussen het verkeer gezwalpt wordt, … kortom dat verkeerskennis nog niet tot in het asielcentrum is geraakt.

Pleiten we daar nu voor ? We pleiten er in de eerste plaats voor dat het asielcentrum uit Berlaar zou verdwijnen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF