menu
Word Lid
Is 't gebeurd ?

De politieke partijen in Berlaar realiseren het zich niet, maar het Vlaams Belang wordt vanuit hun eigen rangen af en toe informatie toegefluisterd. Zo weten we dat bestuurspartij CD&V een jaar lang de opvolging van het voorzitterschap van het beheersorgaan van de Berlaarse bibliotheek heeft tegengehouden. Voorzitter Jo Hermans die – als we het goed hebben al sinds 1986 als voorzitter actief is in de BIB – besliste een jaar geleden, louter om persoonlijke redenen, een aantal functies neer te leggen. Daaronder ook het voorzitterschap van de BIB. Zoals statutair bepaald zou de ondervoorzitter hem voor de rest van de legislatuur opvolgen.

Drama bij CD&V. De ondervoorzitter was ... Vlaams-Belangraadslid Dirk Aras. Dirk is al vier legislaturen lid van het beheersorgaan en twee daarvan ondervoorzitter, telkens unaniem aangeduid. Dirk heeft de BIB-raad als vervanger van de voorzitter al een drietal keer voorgezeten. Vanwaar die heisa dan ? Hoe dan ook, op donderdag 7 december was het zover en vond de eerste vergadering van de BIB plaats onder het officiële voorzitterschap van Dirk.

Verdorie 't is gebeurd, en dat in Balder, moet de CD&V-schepen van Cultuur gedacht hebben. Want het argument van CD&V om de zaak een jaar lang tegen te houden was dat met dat voorzitterschap 'het cordon' zou doorbroken zijn. Ach ja, verkiezingen op komst zeker ? Met naar alle verwachting een heel goed resultaat voor het Vlaams Belang ...

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF