menu
Word Lid
Hoop voor sport. Nog niet voor cultuur ?

Wat tegen 2017 was aangekondigd, zal in verkiezingsjaar 2024 eindelijk realiteit worden: er komt een nieuwe sporthal op het sportcentrum Doelvelden. Het gemeentebestuur pakte recent uit met een aankondiging en een simulatiefoto.

Het Vlaams Belang verdedigt al lang een betere ruimtelijke invulling van de Doelvelden en meent dat Berlaar een nieuwe sporthal echt wel kan gebruiken. Dat er ineens ook mogelijkheden komen voor sporten die in onze gemeente nog geen stek hadden, is een pluspunt. Spijtig blijft evenwel dat door het jarenlang getalm er ook sporten en sportclubs uit Berlaar zijn vertrokken.

Het idee om de grote sportzaal polyvalent te bouwen zodat er ook optredens zouden kunnen plaatsvinden, vonden we van in het begin geen goed idee. Muziek en voordracht hebben eigen noden. Onder meer omtrent akoestiek. Het gemeentebestuur schrapt deze idee nu en zal de Doelvelden enkel voorbehouden voor sport. Waarschijnlijk is dat eerder een financiële beslissing dan het ‘optimaal verzekeren van het sportieve karakter van Doelvelden’ zoals het gemeentebestuur het verantwoordt.

Deze inhaalbeweging voor de sport moet er dus nu ook voor cultuur komen !

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF