menu
Word Lid
Geef ons ONZE gemeente terug !

Het Vlaams Belang wil een Berlaar, Heikant en Gestel waar de inwoners zich thuis voelen. Een nette, veilige, leefbare gemeente die haar Vlaamse karakter sterk in de verf zet, dat wil het Vlaams Belang.

  • Berlaar moet duidelijk maken dat het absorptievermogen van onze gemeente grenzen heeft en dat met de komst van het asielcentrum die grenzen overschreden zijn. Het Vlaams Belang wil trouwens dat onze steden en gemeenten autonoom moeten kunnen beslissen over het aanvaarden of niet van asielzoekers op hun grondgebied.
  • Sluikstorten, hinderlijk lawaai, zwerfvuil, enz., hebben een enorm negatieve invloed op de leefbaarheid van een dorp. Verloedering leidt tot vandalisme en criminaliteit. Veiligheidsbeleid start bij een propere en ordelijke omgeving. Een goed onderhoud en een afgestemde straatverlichting zullen alvast incidentele vormen van overlast en vandalisme helpen voorkomen.
  • De zichtbare aanwezigheid van politiemensen op straat maakt de politie meer aanspreekbaar en verbetert de samenwerking tussen inwoners en politie. Het Vlaams Belang wil dat merkbare aanwezigheid van politie in Berlaar wordt verzekerd.
  • Het Vlaams Belang vraagt onze inwoners dat wanneer zij getuige zijn van straatcriminaliteit, zij altijd aangifte zouden doen. En zeker wanneer zij zelf slachtoffer zijn. Of het gaat om een snelle drugdeal, agressie of gauwdiefstal, dat is een bedreiging voor iedereen.
  • Berlaar moet met bevlagging, symbolen, via aankondigingen en op evenementen, zijn Vlaamse karakter veel sterker beklemtonen.

De komende dagen bussen de bestuursleden van Vlaams Belang Berlaar een pamflet waarin deze eisen worden gekaderd in de zichtbare verandering die Berlaar de afgelopen jaren heeft ondergaan en waarover steeds meer inwoners getuigen dat zij zich vervreemd voelen van hun vertrouwde Balderse omgeving. 

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF