menu
Word Lid
Galgverlichting dan toch zinvol ?

Tijdens de eerste legislatuur van ons raadslid Dirk Aras, inmiddels dik 20 jaar geleden, stelde het Vlaams Belang vier speerpunten voor waarvan drie in het kader van een verkeersveilig Berlaar en één bijzonder omvattend om, na Gestel, de drie Berlaarse kernen sterk op te waarderen.

Een daarvan was ons voorstel om essentiële oversteekplaatsen op alle toegangswegen naar de markt, het Cardijnplein en het Stationsplein te voorzien van zogenaamde galgverlichting. Het gaat dan om verlichtingspalen die over de oversteekplaats hangen en naast een goede verlichting ervan ook een effect van 'poort' creëren. Zo accentueert de verlichting dat automobilisten een kern naderen.

Bij wijze van 'toegift' werd er door het toenmalige gemeentebestuur één oversteekplaats van deze verlichting voorzien: in de Legrellestraat tegenover het rusthuis. En daarna hoorden we er niets meer van. Tot recent het gemeentebestuur het nut ervan herontdekte en opnieuw galgverlichting liet plaatsen. We zullen tegen de gemeenteraad van februari daarvan eens een stand van zaken opmaken en ons idee over de gehele uitrol van deze verlichting terug op de vergadering brengen.

We hebben er meer dan 20 jaar op moeten wachten, maar het gemeentebestuur geeft het Vlaams Belang nu gelijk. Galgverlichting is zinvol.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF