menu
Word Lid
Eindelijk zicht op kruispunt Markt–Legrellestraat ?

Het T-kruispunt Markt–Legrellestraat is al tientallen jaren een vrij onoverzichtelijk, druk verkeerspunt. Auto’s die naar links de markt willen oprijden of naar links de Legrellestraat in houden een hele tijd alle achterliggend verkeer op. Fietsers en overstekende voetgangers geraken daar dan noodgedwongen tussen. Mogelijk brengt de aangekondigde heraanleg van de markt eindelijk meer overzicht op het kruispunt en een vlottere doorstroom.

Dit knelpunt had echter al vele jaren geleden opgelost kunnen zijn. Het is intussen zo’n drie lokale legislaturen geleden dat ons raadslid Dirk Aras op een vergadering van de verkeerscommissie voorstelde om het pand dat op de hoek stond aan te kopen zodra dat vrij zou komen. Er was toen een bank en wat later een fietsenwinkel, maar het was duidelijk dat het pand eerder vroeg dan laat niet meer geschikt zou zijn voor een handelszaak. In eerste instantie werd het voorstel heel positief onthaald en stemde de commissie ermee in. Toen duidelijk werd dat eens genotuleerd het gemeentebestuur zicht feitelijk zou binden aan dit voorstel van – toen nog – het Vlaams Blok, werd de zaak rap afgeblazen.

Het pand is ondertussen wel aangekocht en opgeruimd. Het is niettemin toch bedroevend dat niet een redelijk voorstel van het – intussen – Vlaams Belang het gemeentebestuur daartoe heeft overgehaald, maar dat daarvoor een vernietigende brand nodig was. En nu is het afwachten of er echt iets met die ruime wordt gedaan om het verkeersknelpunt daar op te lossen …

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF