menu
Word Lid
Brede suggestiestroken. Het is een begin.

Nog zo'n zaak die het Vlaams Belang meer dan 20 jaar geleden heeft voorgesteld en nu gedeeltelijk is uitgevoerd, is het breed afbakenen van fietssuggestiestroken waar geen fietspad kan aangelegd worden en het aangeven met kleurcodes van de verschillende snelheidszones.

Ons raadslid Dirk Aras haalde de mosterd toen in Nederland en Frankrijk, twee landen die op dat vlak in het verkeersbeleid een pak verder stonden dan vele steden en gemeenten hier. Samen met de los- en laadzones die hij voor de winkelstraten voorstelde, kon dat toen al een oplossing zijn voor het parkeren en het fietsen in onder meer de Stationsstraat.

De toenmalige CD&V-burgemeester deed in de verkeerscommissie telkens wat lacherig over dit voorstel. Hij vond dat Berlaar geen ideeën uit het buitenland nodig had en deed vervolgens … niets. Gelukkig zijn die los- en laadzones en in enkele straten de bredere suggestiestroken er intussen wel. Ons voorstel is daarmee echter nog niet helemaal klaar. Het kan dus zeker beter. Denk ook daaraan wanneer u in 2024 in het kieshokje staat.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF