menu
Word Lid
ANPR-schild Berlaar zal ook flitsen !

Het stond al even in de steigers, maar de uitrol is nu echt begonnen. Berlaar zal tegen het einde van dit jaar volledig worden afgedekt door een ANPR-schild. De camera’s met automatische nummerplaatherkenning hebben echt een meerwaarde bij het opsporen van gestolen of geseinde voertuigen of in het politionele werk rond criminele fenomenen zoals bijvoorbeeld inbraken in woningen. Een fenomeen dat we ook in Berlaar maar al te goed kennen. Vlaams Belang Berlaar is dan ook voorstander van het optrekken van een ANPR-schild rond onze gemeente.

Net zoals op de Liersesteenweg al het geval is, zullen de camera’s tevens geijkt worden voor controle op de snelheid van het verkeer. Dit betekent dat er ineens ook heel wat trajectcontroles in Berlaar zullen komen. Smidstraat, Itegembaan, Melkouwen, zijn enkele van de trajecten. Ook de Stationsstraat krijgt ANPR en trajectcontrole. Positief is dat de ANPR daar tevens zal fungeren als vrachtwagensluis. Vrachtwagens zullen dus niet meer vrijblijvend en onnodig door de Stationsstraat kunnen rijden. Voor de fietsers is dat allicht goed nieuws. Anderzijds bedenken we toch dat het geplande omvormen van de Stationsstraat naar een zone 30 met trajectcontrole neigt naar het installeren van een geldkassa voor de gemeente. Vooral omdat elke keer opnieuw het gemeentebestuur de oprichting van het ANPR-schild koppelt aan het terugverdienmodel van de trajectcontroles.

Voor Vlaams Belang Berlaar staan beide zaken los van mekaar. Ja het is nuttig een ANPR-schild voor politionele doeleinden op te richten. Ja het is nuttig de snelheid van het verkeer in bepaalde zones goed te bewaken. Trajectcontrole kan daar een verantwoord middel zijn. We koppelen daar wel aan dat de banen en straten waar een snelheidsbeperking geldt naar die beperking moeten ingericht zijn. De Stationsstraat is dat met haar kaarsrechte as helemaal niet.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF