menu
Word Lid
13 10 24

Geen cijferrebus. Wel een belangrijk doel.

De lokale verkiezingen van 2018 leverden het Vlaams Belang twee zetels op in de Berlaarse gemeenteraad. Dat is stevig genoeg om ons in die raad te laten gelden, maar net te weinig om voet te krijgen in alle politieke organen. Zo slaagde de meerderheid van CD&V en N-VA erin om Vlaams Belang Berlaar via een opening in het decreet uit het bijzonder comité voor de sociale zekerheid te houden. Net nu ook in Berlaar de gevolgen van de hoge energieprijzen en de stijgende levensduurte steeds sterker voelbaar zijn en de asielproblematiek tot in onze gemeente is doorgesijpeld, is dat comité meer dan ooit relevant. Een raadszetel meer voor onze partij in Berlaar en dat spelletje kan niet meer gespeeld worden.

Daarnaast zijn er intussen ook enkele spelregels van de verkiezingen gewijzigd. Voor de lokale verkiezingen zal er geen opkomstplicht meer zijn en krijgt de kiezer iets meer vat op wie de nieuwe burgemeester zal worden. Die veranderingen kunnen de verhoudingen tussen de politieke partijen in Berlaar sterk door mekaar schudden. Een stem voor het Vlaams Belang zal in Berlaar meer waard zijn dan ooit voorheen !

Het is duidelijk dat de verkiezingen voor een nieuwe Berlaarse gemeenteraad, voor een nieuw Berlaars gemeentebestuur en een nieuwe burgemeester die op 13 oktober 2024 plaatsvinden, ons doel zijn. Daarvoor zetten we vanaf nu onze werking in Berlaar op de eerste plaats.

Vandaag starten we met de lokale invulling van deze webstek. Ook via onze facebook-pagina Vlaams Belang Berlaar kan u onze lokale nieuwsberichten volgen.

Wil u ons helpen ons doel in 24 te bereiken en onze werking versterken, dan kan u dat altijd laten weten via de knop 'contacteer ons' rechts bovenaan.

Dirk Aras, fractievoorzitter

Werner Van den Broeck, afdelingsvoorzitter

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF